[HWL] Duitse hockeydames in slotfase langs Zuid-Korea

Boris (borisz)

Duitsland heeft zich geplaatst voor de finale van de derde ronde van de Rabobank Hockey World League. In de halve finale tegen Zuid-Korea keek de ploeg tien minuten voor tijd nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar boog die naar goed Duits gebruik om in de slotminuten: 2-3.

De afgelopen dagen bestond veel onduidelijkheid over wanneer een land zich nou geplaatst had voor het WK van volgend jaar. Zeker was dat de winnaar van Zuid-Korea - Duitsland sowieso tot de gelukkigen behoorde die alvast een hotel in Den Haag konden boeken. Dat ticket ging dus naar Duitsland.

De beste mogelijkheden waren in de openingsfase duidelijk voor de Zuid-Koreanen, maar zelfs een één-op-één met de Duitse keeper was niet aan de Aziaten besteed. Seul Ki Cheon leek de rust aanvankelijk goed te bewaren, maar haar inzet was te slap om Barbara Vogel in verlegenheid te brengen.

Op topniveau kan je dat soort kansen niet ongestraft blijven missen, dan valt hij onherroepelijk aan de andere kant. Een les die Zuid-Korea drie minuten voor rust op harde wijze leerde. Lydia Haase luisterde haar honderdste interland op met een rake corner: 0-1. De Duitsers hadden het intiatief toen al wat naar zich toe getrokken.

De tweede helft begon net als de eerste: met Zuid-Korea dat een reeks grote kansen miste. Vooral Cheon en Da Rae Kim mochten zich aanrekenen dat die hatelijke nul maar niet van het scorebord verdween. Een kwartier voor het einde was het dan toch zover. Cheon mocht het weer eens proberen van de zwak dekkende Duitse defensie en maakte dit keer geen fout: 1-1.

Vijf minuten later liet de spits weer van zich horen, maar een dankwoordje mocht daarbij uitgaan naar de schutterende Duitse defensie. Eerst werd amateuristisch balverlies geleden waarna ook de assist gemakkelijk onderschept had kunnen worden.

Hiermee leken de rollen omgedraaid, maar als Duitsers ergens om bekend staan dan is het het vermogen terug te komen uit ogenschijnlijk geslagen positie. Vijf minuten voor het eindsignaal zorgde Kampong-speelster Julia Müller voor de gelijkmaker, waarna Eileen Hoffmann de Zuid-Koreanen drie minuten later in rouw dompelde door fraai binnen te tippen: 2-3.

Ditmaal gaf Duitsland de voorsprong niet meer uit handen, waardoor de ploeg zich op kan maken voor de finale van zaterdag tegen de winnaar van Nederland - Nieuw-Zeeland. Ook verzekerde de ploeg van bondscoach Jamilon Mülders zich van het WK van volgend jaar.