FOK! wat een weer... Overgang naar koel en wisselvallig weer.

Stephan (Stephan5)

Goeiemorgen! Dat was me het dagje wel weer gisteren. Zeker in het oosten en noordoosten vielen er fikse onweersbuien en hier kom ik morgen nog even op terug, want lang niet alle neerslagcijfers heb ik al binnen. Vanaf vandaag schakelen we weer over op het te koele en wisselvallige weer wat we de laatste maanden al vaker mee hebben gemaakt.

Afgelopen nacht is de warme lucht dan echt verdreven en hoeven we ons voorlopig niet meer druk te maken over hitte en/of heftige buien. Vandaag is het wisselend bewolkt en vallen er nog steeds een aantal buien, maar die zullen uiteraard lang niet meer zo zwaar  zijn. Toch is de kans op onweer nog niet helemaal uitgesloten. In de loop van de middag lijkt het langzaamaan steeds droger te gaan worden en klaart het ook wat meer op. De temperaturen zullen zeker in het binnenland aanmerkelijk lager liggen dan de afgelopen dagen. De maxima liggen tussen de 16 en de 21 graden en er staat een forse zuidwestenwind die aan de kust later kan toenemen tot krachtig of hard.

Zomerweer zit er voorlopig echt niet in, want met 15 tot 18 graden is het weer als vanouds: te koud voor de tijd van het jaar. Ook vallen er enkele buien en is er maar een klein beetje ruimte voor de zon.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

aansluiten
KlapMongeaul sloot achter in de rij aan om even langs de boom te gaan...