Nog geen nieuwe sponsor Vacansoleil-ploeg

Maarten (rubbereend)

De Vacansoleil-ploeg heeft nog altijd geen nieuwe sponsor gevonden. Dat zei manager Daan Luijkx van de Nederlandse formatie donderdag tijdens de presentatie van de tourploeg. "We spreken wel met een aantal geïnteresseerde partijen, maar er is nog geen handtekening."

Luijkx beseft dat de tijd begint te dringen wil hij zijn ploeg bij elkaar houden. "Dat komt deels doordat Vacansoleil de beslissing laat nam, maar toen dat nieuws kwam waren we al met andere partijen in gesprek." Dat er desondanks geen nieuwe sponsor werd gestrikt, wijt Luijkx aan de economische situatie. "En er zijn de afgelopen maanden weer de nodige dopingperikelen geweest."

Voor het einde van de Tour moet de nieuwe sponsor gestrikt zijn. De renners mogen ondertussen alvast uitkijken naar een nieuwe ploeg. "Als we geen nieuwe sponsor vinden, kunnen zij door met hun loopbaan."

In de Tour moeten de renners helpen een sponsor binnen te halen. "We willen proberen elke etappe mee te zitten", is Luijkx ambitieus. "We hebben een selectie die op alle vlakken mee kan doen en moeten dus zichtbaar zijn."

Een klassementsfavoriet wil hij niet aanwijzen. Lieuwe Westra, Wout Poels en Thomas de Gendt moeten zich in het klassement bewijzen. "We hebben geen renner die zich sowieso bij de beste vijftien plaatst, maar voor Thomas moet de top vijftien haalbaar zijn."