[Tour] Team Sky zonder sprinter aan de start

Niels (DerMeister)

Team Sky neemt geen sprinter mee naar de Tour de France. Dat maakte de Britse ploeg donderdag bekend. Chris Froome is de kopman en de Australiër Richie Porte zijn meesterknecht. Het duo eindigde begin juni in de Dauphiné als eerste en tweede. Het aantal Britten komt met Peter Kennaugh, Geraint Thomas en Ian Stannard op vier.

De Noor Edvald Boasson Hagen is ook van de partij in la Grande Boucle. De Spanjaard David López, en de Wit-Russen Vasiel Kiryienka en Kanstantsin Siutsou completeren het negental. Dat betekent dat sprinter Bernhard Eisel uit Oostenrijk thuisblijft. Vorig jaar had Team Sky met Mark Cavendish in de gelederen een favoriet voor de massasprints. Hij won drie etappes.

De ploeg stelt de complete selectie af op Froome, die gaat voor de gele trui in Parijs. De 28-jarige Brit werd vorig jaar tweede in de Tour achter ploeggenoot Bradley Wiggins, die wegens een knieblessure ontbreekt. "De meesten uit de selectie reden ook al de Dauphiné", zegt Froome. "Ik was onder de indruk van de manier waarop we mijn leiderstrui verdedigden. Dat gaf me enorm veel vertrouwen."