'Vlaamse kleuterjuf misbruikte leerlingen'

Ser_Ciappelletto

Ja mensen, het dagelijkse 'oudere vrouw doet oneerbare dingen met jonge jochies'-bericht is er weer. Maar hier niets over geile MILF's of paarsgepunte lansen. Het is deze keer ernst. Een kleuterjuf uit Antwerpen kreeg na een beschuldiging van kindermisbruik namelijk bijna een volksgericht over zich heen.

Ouders van kleutertjes op basischool De Blokkendoos in Antwerpen merkten op dat hun kinderen raar deden. De kleuters zouden iets te volwassen uitspraken doen en weinig onschuldige spelletjes spelen. De schuld legden de ouders al snel bij een van de kleuterjuffen.

Het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen, de overkoepelende organisatie waartoe De Blokkendoos behoort, nam de beschuldigingen uitermate serieus en begon een onderzoek. Daaruit bleek echter niet dat de juf onoorbaar gedrag zou hebben vertoond.

De ouders waren het daar absoluut niet mee eens. Ze verschenen op maandag in groten getale bij de school om het ontslag van de juf en van de directie van de school te eisen. Uiteindelijk moest zelfs de politie opgetrommeld worden om te voorkomen dat de zaak uit de hand zou lopen.

Omdat al het werk onmogelijk is gemaakt door de 'gespannen situatie' en de 'emotionele schade bij de kinderen, de ouders, de leerkrachten' is besloten om de school tot het einde van het schooljaar dicht te houden. Voor de overige tijd is opvang voor de kinderen geregeld.

Ondertussen is de school al infoavonden voor de ouders van de betrokken kleuterklas begonnen, en ze zullen binnenkort ook de andere ouders op de hoogte brengen. Het Antwerpse parket heeft twee klachten ontvangen, maar zij geven aan dat er uit preliminair onderzoek geen 'objectieve aanwijzingen' zijn dat de kleuterjuf haar boekje te buiten is gegaan.