'Slachtoffers brand Cuijk moeder en tienerdochters'

Redactie

De drie lichamen die donderdagochtend zijn gevonden na een woningbrand in Cuijk zijn van een moeder en haar twee tienerdochters. Dat meldt Omroep Brabant op basis van bronnen. Een woordvoerder van de politie wil dit niet bevestigen.

Volgens buurtbewoners woonden in het huis een alleenstaande vrouw met haar dochters. De moeder zou gescheiden zijn van de vader van de meisjes. Hij zou in het naastgelegen dorp Beers wonen. Het contact tussen de meisjes en de vader zou volgens buurtbewoners normaal zijn. Buurtbewoners melden verder dat de moeder het huis huurde, omdat de eigenaars de woning niet verkocht kregen.

Naar verluidt zou het onderzoek naar de woningbrand ook 'elders' plaatsvinden. De woordvoerder wilde dat niet bevestigen.

In een zendmast niet ver van de woning heeft zich donderdagochtend een man verschanst. De politie sluit een verband met de brand niet uit. De man zou eerder deze week ook al in de zendmast hebben gezeten, meldden verschillende media. De politiewoordvoerder kon daar geen uitsluitsel over geven.

Het huis aan het Hermelijnkwartier werd door de brand compleet verwoest, aldus een politiewoordvoerder. Ook naastgelegen woningen raakten beschadigd. De bewoners van één huis kunnen in ieder geval donderdag hun huis niet meer in. Voor hen is vervangend onderdak gezocht, aldus de zegsvrouw.