[EK<21] Klinkende zege Spanje in finale

Frank (franklop)

Spanje heeft dinsdag het EK voor spelers onder 21 jaar gewonnen. In de finale in Jeruzalem werd Italië overtuigend verslagen: 4-2. Drie van de vier Spaanse doelpunten werden gescoord door Thiago Alcantara. Isco nam het laatste doelpunt voor zijn rekening. Ciro Immobile scoorde de 1-1 voor de Azzurrini, Fabio Borini verzorgde het slotakkoord.

Spanje was bij voorbaat al de favoriet, maar maakte dat in de eindstrijd ook direct waar. Al na zes minuten kopte aanvoerder Thiago op aangeven van Alvaro Morata raak. Vier minuten later maakte de weggestuurde Immobile alweer gelijk door de bal over de Spaanse doelman David de Gea heen te wippen.

Van de wijs brengen liet Spanje zich echter niet en de ploeg bleef de bovenliggende partij. Thiago schoot na ruim een halfuur zo hard dat de Italiaanse doelman Francesco Bardi de bal niet kon keren, ook al kreeg hij zijn handen er nog tegenaan.

Nog voor rust kreeg Spanje bovendien een strafschop toen Cristian Tello werd neergelegd. Thiago eiste de bal op en voltooide zijn hattrick.

Na de thee geloofde Spanje het wel. De favoriet controleerde het duel vooral, maar liet weinig spannend aanvalsspel meer zien. In de 65e minuut kreeg Spanje weer een penalty, nu nadat Martin Montoya was neergehaald. Isco mocht nu aanleggen.

Met een 4-1 stand op het scorebord was de wedstrijd helemaal gespeeld. Toch wilde Italië nu nog even laten zien dat ze wat konden. Tien minuten voor tijd bezorgde Borini, die in de halve finale Jong Oranje de das om had gedaan, de score een iets draaglijker aanzien.

In blessuretijd werd de wedstrijd nog ontsierd door een aantal fans die het veld bestormden. Het was het eerste incident tijdens het EK in Israël.