Groningen mikt op gewilde Chery

Maarten (rubbereend)

Tjaronn Chery staat hoog op het verlanglijstje van FC Groningen, bevestigt algemeen directeur Hans Nijland. De middenvelder kan ook rekenen op buitenlandse interesse. Aan RTV Noord verklaart Nijland dat Groningen die clubs graag te slim af wil zijn.

"Hij heeft het het afgelopen seizoen uitstekend gedaan. Wij hebben met z'n allen geconstateerd dat we zevende zijn geworden en dat is prima, maar het voetbal moet spectaculairder. Wij hebben gezegd: creativiteit en scorend vermogen. Chery is zo'n speler en ik heb weinig verstand van voetbal, maar dat zie ik ook wel", aldus de directeur.

Nijland weet nog niet hoe groot hij de kans op een transfer van de gewilde speler moet schatten. "Chery zou een zeer welkome speler voor FC Groningen zijn en wij denken ook een absolute versterking. Punt is: hij heeft een doorlopend contract bij ADO."

Chery begint normaalgesproken na de zomer aan zijn derde seizoen in dienst van ADO. De middenvelder is een jeugdexponent van FC Twente. Na een seizoen in de hoofdmacht van de Tukkers belandde hij via diverse omwegen in Den Haag.