Mignolet nadert Liverpool-transfer

Maarten (rubbereend)

Liverpool heeft nog steeds geen akkoord bereikt met Sunderland over doelman Simon Mignolet. De vraagprijs is nog het enige struikelblok in de onderhandelingen.

Liverpool legde eerder al een bod van negen miljoen euro neer bij Sunderland, maar dat bleek niet genoeg om de Belgische sluitpost naar de Merseyside te halen. Zijn huidige werkgever verlangt zo'n 10,5 miljoen euro voor de speler, die in het voorbije seizoen werd verkozen tot speler van het jaar door Sunderland-fans.

Mignolet ziet zelf een transfer zitten, omdat hij volgend seizoen graag met België naar het WK 2014 wil. Bij een grotere club ziet hij zijn kansen toenemen, althans zo beredeneert Sky Sports. Indien Pepe Reina deze zomer vertrekt bij Liverpool, is het aannemelijk dat Mignolet als eerste doelman wordt aangewezen.

Reina staat op het verlanglijstje van FC Barcelona en verschillende andere Europese (top)clubs. Daardoor is het hoogst onzeker of hij volgend seizoen nog op Anfield Road te bewonderen is. Liverpool heeft ook Asmir Begovic van Stoke City op het lijstje met mogelijke opvolgers voor Reina staan.