[Confed. Cup] Balotelli schiet Italië voorbij Mexico

Boris (borisz)

Italië is de Confederations Cup goed begonnen. Op Braziliaanse bodem werd Mexico met 2-1 verslagen. Het was Mario Balotelli die weer eens de winnende maakte.

Italië begon sterk aan de wedstrijd in een uitverkocht Maracana in Rio de Janeiro. Mario Balotelli viel in de eerste tien minuten positief op. Tot drie keer toe nam hij het doel van keeper Jose Corona onder vuur. De sluitpost van Cruz Cazul hield zijn ploeg in de openingsfase op de been, maar kon na een half uur spelen niets doen aan de 0-1 achterstand. Andrea Pirlo toonde zijn kwaliteit door een vrije trap vanaf 25 meter hard in de kruising te krullen.

De ploeg van bondscoach Cesare Prandelli had de wedstrijd volledig onder controle, tot Andrea Barzagli de fout in ging. Hij verspeelde achterin knullig de bal en bracht vervolgens Giovani Dos Santos ten val in het strafschopgebied. Het leverde hem een gele kaart op en Javier Hernandez kon aanleggen vanaf elf meter. De spits van Manchester United maakte geen fout en stuurde Gianluca Buffon de verkeerde hoek in.

Mexico was de gehele wedstrijd de onderliggende partij. De 'thuisploeg' liet Italië het spel maken en loerde op de counter. De Azzurri wist hier wel raad mee en creëerde meer dan voldoende kansen. De bal wilde er echter niet zo maar in. Het was vooral Balotelli die vaak op Corona stuitte. Maar in de 78ste minuut had de Mexicaanse sluitpost geen antwoord op de inzet van de spits van AC Milan. Hij wurmde zich langs drie Mexicaanse verdedigers en schoot de bal hard binnen. Voor de tweede keer deze wedstrijd was Corona kansloos.

De goal van Balotelli - die nog even geel pakte door het uittrekken van zijn shirt - was gelijk de doodsteek voor Mexico. Ze waren niet in staat om er nog een slotoffensief uit te persen. Italië speelde de wedstrijd zakelijk uit en kwam niet meer in de problemen. Zodoende komt Italië uitstekend uit de startblokken op de Confederations Cup. Met Japan en Brazilië als volgende tegenstanders krijgt Mexico het nog zwaar.