Nintendo kijkt niet naar Sony en Microsoft

Stefan Walthie (StefanW)

Nintendo houdt zich niet bezig met wat Sony en Microsoft op het moment doen. De studio richt haar focus op de eigen consoles. Dat zegt Nintendo-baas Satoru Iwata in een interview met televisiezender CNN.

"Software verkoopt hardware", zegt Iwata. Daarom ligt de focus van het bedrijf erop om zo veel mogelijk spellen bij de consument te krijgen.

"Het aantal hardwareverkopen en het aantal mensen dat de unieke ervaring krijgt die de Wii U biedt gaat in de komende tijd toenemen. Hierdoor gaat ook de kennis van en bekendheid met het Wii U-systeem zich vanzelf uitbreiden."

"We houden ons niet te veel bezig met wat de andere bedrijven doen. Ons primaire doel is om dingen te bedenken en vooral ook uit te voeren die de hardware van de concurrentie niet kan doen. We proberen de consument een spelervaring te bieden die alleen mogelijk is op consoles van Nintendo."

Volgens Iwata gaan gamers de unieke ervaring van de Wii U pas begrijpen wanneer zij het systeem gaan gebruiken, een punt dat eerder werd gemaakt door de geestelijk vader Super Mario Shigeru Miyamoto.