Bertens kansloos tegen Medina Garrigues in Rosmalen

Boris (borisz)

Kiki Bertens is zondag blijven steken in de eerste ronde van het grastoernooi in Rosmalen. In de openingspartij van het Topshelf Open had de 21-jarige Wateringse weinig in te brengen tegen Anabel Medina Garrigues. De Spaanse was met 6-1 en 6-2 te sterk.

Beide speelsters leverden hun eerste servicegame in. Waar Medina Garrigues direct nog een keer toesloeg, liet Bertens een nieuwe breakkans onbenut. Met een derde break en het behoud van haar eigen opslag liep de Spaanse vervolgens uit naar 5-1. Die achterstand bleek de Nederlandse te machtig.

In het tweede bedrijf kon Bertens het tij niet meer keren. Ze leverde opnieuw haar service in en zag haar tegenstander dankzij een nieuwe break verder afstand nemen. Na ruim een uur benutte Medina Garrigues haar tweede wedstrijdpunt.

Het was de eerste ontmoeting op WTA-niveau tussen Bertens en Medina Garrigues. Op de wereldranglijst staat de Zuid-Hollandse, met een 59e plaats de beste Nederlandse, twintig plekken hoger.

Zondag komt ook Michaëlla Krajicek nog in actie. Bij de mannen verschijnen Robin Haase en Jesse Huta Galung op de baan. Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Arantxa Rus hebben nog een dag rust.