[NHL] Boston Bruins trekt stand gelijk

Maarten (rubbereend)

De ijshockeyers van Boston Bruins hebben zaterdag het tweede duel tegen Chicago Blackhawks om de Stanley Cup gewonnen. Na verlenging waren de Bruins met 2-1 te sterk, waardoor de stand in de best-of-sevenserie weer in evenwicht is: 1-1.

Daniel Paille was in Chicago de grote man voor de bezoekers. Hij gaf de assist bij de gelijkmaker van Chris Kelly en werd in de verlenging de matchwinner. "Wij zijn beloond omdat we vanaf de tweede periode als een echt team hebben gespeeld. In de slotfase hadden wij de meeste kansen", zei Bruins-coach Claude Julien.

Aanvankelijk had Chicago voor eigen publiek het betere van het spel, maar het deed zichzelf in de eerste periode tekort met slechts een treffer van Patrick Sharp. De Blackhawks zagen Boston in de tweede periode via Kelly langszij komen en raakten vervolgens de controle over het duel kwijt.

Nadat de paal en vooral doelman Corev Crawford een treffer van de Bruins nog in de weg hadden gestaan, was het in de veertiende minuut van de extra tijd wel raak. Paille zorgde met een uithaal voor de beslissing. Het derde duel is maandag in Boston.