FOK!filmtips van de dag: Trainspotting

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Na een zoveelste overwinning keert Julius Caesar triomfantelijk terug naar Rome en laat zich uitroepen tot dictator voor het leven. Niet alle vooraanstaande Romeinen zijn echter opgezet met Caesars snel toenemende macht. Zelfs zijn vertrouweling Brutus laat zich meeslepen door de verdachtmakingen van de jaloerse Cassius en beraamt mee een complot tegen Caesar. Om te verhinderen dat Julius zichzelf aan het hoofd plaatst van een monarchie wordt Caesar vermoord. Het Romeinse volk juicht de moordenaars aanvankelijk toe, maar Caesars beschermeling Marcus Antonius tracht hen met een emotionele toespraak op andere gedachten te brengen. Julius Caesar is te zien om 14.05 uur op Één.

De gasten van Duinroos I en II zijn gekomen naar het eiland om te ontspannen en van zee en natuur te genieten, maar soms lopen de spanningen hoog op. Het liefst zouden ze hun vakantie willen afbreken en met de eerste de beste boot vertrekken, maar het eiland blijkt hen ook te kunnen helpen bij het oplossen van hun problemen.

Het drama De avondboot is vrijelijk gebaseerd op de gelijknamige roman van Vonne van der Meer. Net als in de telefilm Eilandgasten spelen de verschillende verhalen zich af op het eiland Vlieland. Karim Traïda tekende opnieuw voor de regie. Te zien 15.25 uur op Nederland 1.

 

Bryan is een CIA-spion in ruste die af en toe nog een bewakingsklusje aanneemt voor de poen. Hij is gescheiden van Lenore met wie hij een dochter heeft, de tiener Kim. Als na lang zeuren Kim op reis mag naar Europa staat Bryan erop dat zijn dochter hem regelmatig op de hoogte houdt. De eerste avond in Parijs belt Kim haar vader en ziet tijdens hun gesprek dat haar vriendin in een andere kamer ontvoerd wordt. Ook Kim moet eraan geloven en wordt gekidnapt. Bryan twijfelt geen moment en reist af naar Parijs waar hij zijn dochter moet zien te redden uit de klauwen van een Oost-Europese bende van sekshandelaren. Hij schuwt geen enkel middel om zijn doel te bereiken. Taken is te zien om 20.00 uur op RTL7.

Het leven van Mark Renton en zijn vrienden bestaat voornamelijk uit drinken, drugs, voetballen en uitgaan. Ze proberen het leven aangenaam te maken in het saaie Edinburgh. Mark besluit om zijn leven te veranderen en een nieuw leven te beginnen in Londen. Hij probeert te stoppen met de drugs maar door zijn vrienden wordt dit heel moeilijk. Trainspotting is te zien om 21.15 uur op CANVAS.

Kameleon 2, A Fairly Odd Movie: Grow up, Timmy Turner!, Life as We Know It, Black Dog, Chasing Liberty, Southland Tales en Valhalla Rising zijn ook op de televise te zien vanavond.