Zestien jaar cel voor schietpartij kickboksgala

Redactie

De man die vorig jaar een 37-jarige kickbokspromotor doodschoot op een kickboksgala gaat zestien jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald. Justitie had tegen de 32-jarige Siamak S. twintig cel geëist voor moord en poging tot moord op de broer van het slachtoffer. De man handelde volgens de rechtbank echter niet met voorbedachten rade.

De rechters vonden dat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat de man 'na kalm beraad' de trekker overhaalde. Wel nam S. een geladen pistool mee naar het gala. Hij verwachtte dat er personen aanwezig zouden zijn met wie hij al langere tijd een conflict had.

De verdediging van S. had betoogd dat sprake was van noodweer. Een vriend van de man was in gevecht met het slachtoffer en S. zei bang te zijn geweest dat zijn vriend zou worden doodgeslagen. Om het gevecht te stoppen schoot S. op beide slachtoffers. Volgens de rechtbank bleek echter 'op geen enkele manier' dat de vriend moest vrezen voor zijn leven.

Na de schietpartij werden ook twee broers uit Veghel aangehouden. Zij werden verdacht van openlijke geweldpleging. De zaken tegen hen en een derde verdachte werden in januari geseponeerd.