KNSB verlengt besluitvorming ijsbaan opnieuw

Peterselieman

De KNSB en NOC*NSF hebben nog meer tijd genomen voor het financiële onderzoek naar de drie schaatsbanen die topsportaccomodatie van de schaatsbond willen worden. Vanwege de vakantie verschuift de deadline een maand naar 8 september. Omdat Icedome bezwaar maakte tegen het inhuren van Ernst & Young huurt de KNSB bovendien een ander bureau in.

De afgelopen week zat de KNSB met de ijsbanen in Heerenveen, Almere en Zoetermeer om de tafel om tot een vergelijk te komen. Dat lukte niet waardoor de twee sportbonden hun onderzoek naar de financiële plannen van de ijsbanen doorzet.

KNSB-voorzitter Doekle Terpstra en NOC*NSF-preses André Bolhuis stellen dat dat onderzoek er moet komen. "Wij willen niet dat over enkele jaren blijkt dat de Topsport Trainingsaccommodatie die wij hebben gekozen er niet is gekomen of met exploitatietekorten kampt." De twee stellen dan ook niet te begrijpen dat de ijsbanen dwarsliggen. "Als de plannen zo goed zijn, dan moet je ook bereidheid tonen om de haalbaarheid te toetsen. Het lijkt ons dat geen van de partijen iets te verbergen heeft."

Vooral Icedome verzette zich tegen een financieel onderzoek. De Almeerse ijsbaan was in eerste instantie gekozen als voorkeurslocatie en kondigde eind vorige week een deadline aan om alsnog aangewezen te worden door de KNSB. Die trok zich daar echter niets van aan. Het is onduidelijk of de Almeerders het kort geding waar ze mee dreigden ook doorzetten.