Wolff: "Hamilton verrast door snelheid Rosberg"

Peterselieman

Lewis Hamilton heeft zich bij zijn komst bij Mercedes verkeken op de snelheid van Nico Rosberg, zo denkt Mercedes F1-baas Toto Wolff. De twee coureurs kennen elkaar uit het verleden, maar racen in de Formule 1 pas vanaf dit jaar in één team. Vooraf is Rosberg door iedereen onderschat.

Wolff: "Waarschijnlijk heeft Lewis wat tijd nodig gehad om zich aan te passen en misschien was hij wel verrast door de snelheid van Rosberg. De media hebben veel geschreven over de vraagtekens rond Nico hingen na zijn seizoenen naast Michael Schumacher en zijn periode bij Williams. Hij bewijst nu dat hij echt goed is en daar had Lewis niet echt op gerekend, maar het is geen probleem. Hamilton was sterk in Canada, was op weg naar pole position totdat hij zijn rempunt miste en hij gaat nog veel mooie dingen laten zien, daar ben ik van overtuigd."

Volgens Wolff is Mercedes tevreden over de prestaties van Hamilton en heeft Rosberg het juist erg goed gedaan. Het team uit Brackley verwacht dat Hamilton net als zijn teamgenoot nog veel mooie dingen kan laten zien, waarbij ze elkaar in balans kunnen houden.