Groenendijk: "Jong Ajax speelt op De Toekomst"

Maarten (rubbereend)

Jeugdcomplex De Toekomst zal volgend seizoen het decor vormen voor de thuiswedstrijden van Jong Ajax. Dat laat trainer Alfons Groenendijk weten, al is het nog niet helemaal zeker. "Het is nog onder voorbehoud, maar het ziet er naar uit dat de thuiswedstrijden op De Toekomst gespeeld worden", laat hij weten aan RTV Noord-Holland.

De Toekomst is echter niet geschikt voor risicowedstrijden, maar ook daar is een oplossing voor. "Ja, de risicowedstrijden zullen in de ArenA gespeeld worden. Er zijn altijd ploegen bij die een harde kern hebben, waarbij het risico gewoon wat groter is. Met die wedstrijden kunnen we dus uitwijken naar de ArenA."

Groenendijk ging ook in op wat er van zijn ploeg te verwachten is. "We zoeken het vooral in de facetten waarvan wel eens gezegd wordt dat spelers van Ajax daarvan iets te weinig in de bagage hebben. Zoals veel strijd, veel 1-op-1-duels."

"Denk ook aan in hoog tempo voetballen. Daarnaast moet de omschakeling top zijn. Dat is interessant voor ons. En het is veel leuker voetballen dan op maandagavond. Spelen tegen ploegen als Sparta, Willem II en Volendam is goed voor de ontwikkeling."