Redknapp ziet in McClaren bondstrainer

donroyco

Steve McClaren was al eens (assistent-)bondscoach van Engeland en als het aan Harry Redknapp ligt, gaat de oud-trainer van FC Twente opnieuw als bondstrainer aan de slag. Jong Engeland verloor de afgelopen week al zijn drie poulewedstrijden op het EK in Israël. Harry Redknapp, manager van Queens Park Rangers, pleit daarom voor een verandering binnen de Engelse bond.

De trainer van Jong Engeland, Stuart Pearce, heeft een aflopend contract en hij lijkt daardoor te vertrekken. "We weten niet meer hoe we voetbal moeten spelen. Het gaat om balbezit, de bal in de ploeg houden en de wedstrijd onder controle hebben", zegt Redknapp in The Sun.

"We hebben coaches nodig die geloven in dat ideaal. Glen Hoddle was de laatste die een Engelse ploeg onder zijn leiding had die de goede kant op ging. Daarom denk ik dat hij een uitstekende keuze zou zijn voor de rol van bondscoach van Jong Engeland."

De Engelsman van QPR ziet ook McClaren als kandidaat. "Ik denk dat hij bij FC Twente veel geleerd heeft over hoe je op de juiste manier moet voetballen. Er schuilt in elke speler een voetballer, die er heel graag uit wil komen. We moeten dat wel toelaten."