Rommedahl (34): "Ben niet meer zo snel"

Tiede-Jan Breevaart

Dennis Rommedahl is woensdag gepresenteerd bij RKC Waalwijk. De international van Denemarken wil met zijn ervaring iets terugdoen voor de club waar hij eerder speelde.

De 34-jarige Rommedahl tekende voor twee jaar in Waalwijk, waar hij in het verleden op huurbasis één seizoen uitkwam. PSV stalde de Deen toen tijdelijk bij RKC. "Dat is heel belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling, het heeft me het zetje in de rug gegeven om bij PSV te slagen", zegt routinier Rommedahl tegen Omroep Brabant.

"Dat je alles mocht spelen, dat was gewoon heel belangrijk." De aanvaller stond bekend als een razendsnelle buitenspeler. "Het is niet meer zoals mijn jaren als twintiger, maar omdat ik altijd snel ben geweest, denkt iedereen bij mij daaraan. Nu wil ik mijn ervaring en tactiek overbrengen op de jonge spelers binnen de club."

Rommedahl was dinsdagavond nog met Denemarken actief in de WK-kwalificatiereeks. De Denen gingen thuis met 0-4 onderuit tegen Armenië. "Ik zei het net nog toen ik werd opgehaald dat het een dag van vreugde en verdriet is. Het was de zwartste dag uit mijn interlandcarrière, maar de presentatie hier maakt wel wat goed."