[EK<21] Van Rhijn verwacht harde dobber om Isco

zoem

Ricardo van Rhijn verwacht dat Jong Oranje in het laatste groepsduel op het jeugd-EK in Israël de handen vol zal hebben aan de Spanjaard Isco. "Hij is een van de grootste talenten van dit toernooi en steekt in heel goede vorm", laat Van Rhijn weten. Nederland en Spanje strijden woensdagavond in Petah Tikva om de groepswinst.

"Dat je er op deze leeftijd al zo bovenuit kunt steken is fantastisch. Het is een uitdaging voor ons om daar zo goed mogelijk tegenover te staan", vervolgt de rechtsback van Ajax. Stefan de Vrij wijst erop dat spelers als Isco van Malaga en Thiago Alcantara van Barcelona gewend zijn aan topwedstrijden. "Ze spelen nu al op hoog niveau in de Champions League."

Ook de collectieve kracht van de Spanjaarden moet niet worden onderschat, vindt Leroy Fer. "Ze hebben een heel goed positiespel, zijn vaardig aan de bal en spelen verzorgd voetbal. Je kunt zien dat een aantal spelers bij heel grote clubs speelt", stelt de Twente-middenvelder.

De winnaar van de poule neemt het in de halve finales op tegen Noorwegen, terwijl de nummer twee een treffen met Italië wacht.