Alphense Boys in beroep tegen verplichte degradatie

zoem

Alphense Boys gaat in beroep tegen de beslissing van de KNVB om de club terug te zetten naar de eerste klasse. De Alphense hoofdklasser kreeg die straf naar aanleiding van een massale vechtpartij twee weken geleden in het promotieduel tegen Haaglandia voor een plek in de Topklasse.

Supporters en spelers van Alphense Boys raakten slaags met de tegenstander. Twee mensen raakten gewond, van wie er een met hoofdletsel naar een ziekenhuis werd gebracht. Naast de degradatie moet Alphen de eerstvolgende drie thuiswedstrijden zonder publiek afwerken en een boete van tweehonderd euro betalen.

Alphen laat op zijn site weten tot donderdagmiddag de tijd te hebben om een gemotiveerd beroepsschrift in te dienen. Tot de behandeling van het beroep, dat naar verwachting volgende week plaatsvindt, worden verder geen mededelingen gedaan.

Alphense Boys royeerde eerder al vijf spelers uit het eerste team. Ook werd een oud-speler uit de jeugd van de club de toegang tot het sportpark ontzegd. De verplichte degradatie vindt de club echter een te zware straf, liet voorzitter Bob Valkenburg zaterdag al weten.