Waarom Vikingen in Donkey Kong Tropical Freeze

Roy

Met Tropical Freeze krijgt Donkey Kong te maken met een nieuw type vijand. Na Kremlings en Tiki's zijn het nu Vikingen die onze favoriete apen het leven zuur maken. Er is gekozen voor Vikingen nadat ze een walrus als eindbaas hadden. Walrus -> zeedieren -> zee -> Vikingen.

Kensuke Tanabe legt in een Developer Direct overigens nog veel meer uit over de tweede Donkey Kong-game van Retro. Zo ging hij in op de veel dynamischere camera. In plaats van een standaard 2D-aanzicht krijgen we nu een camera die ons overal volgt. Dit moet spectaculaire beelden opleveren als Donkey van ton naar ton schiet of andere capriolen uithaalt.

Dankzij het feit dat Wii U een stuk krachtiger is dan zijn voorganger Wii kon er nu extra aandacht besteed worden aan het uiterlijk van Donkey Kong. Op het eerste oog is er misschien niet veel verschil, maar de vacht is nu extra furry. Kensuke gaat overigens ook in op de verschillende personages en denkt dat Dixie vooral door meisjes gekozen wordt, terwijl Diddy door jongens gekozen wordt. Waarschijnlijk is Donkey dan voor de echte mannen?

Een van de toevoegingen in Tropical Freeze is de mogelijkheid om dingen uit de grond te trekken. Dit idee komt van Kensuke zelf en stamt nog af van de tijd dat hij werkte aan Super Mario Bros. USA (Mario 2 in Europa). Een andere vaardigheid die Donkey overneemt uit Mario 2 is het optillen en weggooien van vijanden.