Ambrosini na achttien jaar weg bij Milan

Niels (DerMeister)

Het lijkt de week van de clubiconen te worden. Na David Albelda, die na zeventien jaar Valencia een nieuw avontuur aan zal gaan, vertrekt Massimo Ambrosini na achttien seizoenen bij AC Milan. De inmiddels 36-jarige middenvelder gaat op zoek naar een nieuwe club.

Dit liet vice-voorzitter Adriano Galliani van de ploeg vandaag weten. "Onze wegen scheiden, aangezien Massimo zijn contract niet wil verlengen", aldus Galliani. Ambrosini kwam in 1995 bij Milan, dat hem destijds overnam van AC Cesena. Sindsdien won hij met de rossoneri onder meer vier landstitels, één Coppa Italia en twee Champions Leagues.

Ook bij Internazionale lijkt er een speler te vertrekken met een lang dienstverband. Dejan Stankovic, al tien jaar in dienst bij Inter, zou in gesprek zijn over ontbinding van zijn contract. De Servische middenvelder kampte afgelopen seizoen met veel blessureleed en speelde daardoor slechts drie competitiewedstrijden.

Stankovic wordt in de Italiaanse media in verband gebracht met een terugkeer naar Lazio Roma. Ook een aantal clubs uit de Amerikaanse MLS zouden dingen naar de diensten van de middenvelder.