[EK<21] Israël uitgeschakeld ondanks driepunter

Niels (DerMeister)

Ondanks een 1-0 overwinning op Jong Engeland zit het EK onder 21 erop voor gastland Jong Israël. Jong Noorwegen heeft zich ternauwernood verzekerd van een plaats in de halve finales van het EK. Tot de laatste minuut leek het Scandinavische land zelfs groepswinnaar te worden.

Jong Israël - Jong Engeland
Voor Engeland zat het EK er al na twee wedstrijden op, maar Israël maakte bij een overwinning op The Three Lions nog volop kans op plaatsing voor de halve finales. Het gastland maakte dan ook een gemotiveerde indruk en had negentig minuten lang een overwicht.

Het duurde echter pas tot de tachtigste minuut totdat de score werd geopend. Vanaf de rand van de zestien trof Ofir Krieff doel met een schot in de benedenhoek: 1-0. Het bleek de enige treffer van de avond. De vreugde van Israël was echter van korte duur. Al snel werd bekend dat Noorwegen met 1-1 gelijk had gespeeld tegen groepswinnaar Italië, waardoor niet Isräel, maar het Scandinavische land doorstroomt naar de laatste vier.

Jong Noorwegen - Jong Italië
Noorwegen wist dat het aan een punt tegen het al geplaatste Italië genoeg had voor een plaats in de halve finale van het EK. Bij een nederlaag was de ploeg afhankelijk van het resultaat tussen Israël en Engeland. Zover kwam het echter niet.

Italië kreeg in de eerste helft de beste kansen op een treffer, maar Nicola Sansone had het vizier tot twee keer toe niet op scherp staan. In de tweede helft leek het duel lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, maar in de laatste minuut kwam daar alsnog verandering in.

Stefan Strandberg werd neergelegd in het strafschopgebied, waardoor de Noren een penalty te nemen kregen. Strandberg posteerde zich zelf achter de bal en schoot raak: 1-0. Een overwinning leek aanstaande, maar Andrea Bertolacci kroonde Italië met een late gelijkmaker alsnog tot groepswinnaar.