[WK kwalificatie] Zuid-Korea en Australië dichter bij deelname WK

Boris (borisz)

Zuid-Korea en Australië hebben een grote stap gezet richting het WK van volgend jaar in Brazilië. Zuid-Korea won in groep A van de Aziatische kwalificatiereeks met 1-0 van concurrent Oezbekistan. Australië zette in de andere poule Jordanië overtuigend met 4-0 opzij.

Zuid-Korea heeft met nog een wedstrijd te spelen drie punten meer dan Oezbekistan en bovendien een veel beter doelsaldo. Iran volgt op vier punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Op de laatste speeldag speelt Zuid-Korea thuis tegen Iran, Oezbekistan ontvangt Qatar.

Australië lijkt in groep B samen met het al geplaatste Japan naar het WK te gaan. De ruime zege op Jordanië brengt de Socceroos na zeven wedstrijden op tien punten, een meer dan Oman. Bij een thuiszege volgende week dinsdag op het al uitgeschakelde Irak is het derde WK op rij voor Australië een feit.

De nummers een en twee in beide poules plaatsen zich direct voor het WK. De nummers drie spelen tegen elkaar voor een plaats in de play-offs. Daarin wacht de nummer vijf uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone.