Sneijder wil doortrainen tijdens vakantie

Niels (DerMeister)

Wesley Sneijder wil de komende zomer gebruiken om fit te worden. Bondscoach Louis van Gaal uitte afgelopen vrijdag felle kritiek op de speler van Galatasaray en nam hem bovendien zijn aanvoerdersband af. "Ik zal de vakantie anders invullen dan voorgaande jaren", zei Sneijder tegenover de camera's van SBS6.

"Het zal een combinatie worden van trainen en vakantie vieren." De 29-jarige middenvelder gaf aan dat het trainingskamp in Hoenderloo zwaar voor hem was. "Ik heb er flink aan moeten trekken. Ik ben de laatste tijd kritischer op mezelf geworden. Ik wil ervoor zorgen dat ik na de zomer een streepje voor heb."

Sneijder betrad tegen China in de tweede helft als invaller het veld en zorgde in de 66e minuut met een hakbal voor de 2-0. "Dat was de mooiste aanval van het jaar", zei hij over zijn 25e treffer in Oranje. De 93-voudig international toonde zich tevreden met zijn spel en voelt zich op conditioneel gebied sterker worden. "Ik denk dat ik de afgelopen dagen een paar procent gewonnen heb."