KNSB zwicht niet voor ultimatum Icedôme

zoem

De KNSB gaat niet in op het ultimatum dat het consortium Icedôme Almere heeft gesteld. De Flevolanders hadden de schaatsbond tot dinsdag 12.00 uur de tijd gegeven om duidelijkheid te geven over welke ijsbaan zich de komende tien jaar het nationale schaatscentrum van Nederland mag noemen. Nu de KNSB hier geen gehoor aan geeft, dreigt een kort geding.

De schaatsbond hakt op 8 augustus definitief de knoop door en is niet van plan die datum te wijzigen."Wij wijken niet af van onze plannen", zegt KNSB-woordvoerder Huub Snoep. Inhoudelijk wil hij niet op de kwestie ingaan.

Icedôme Almere kreeg eerder van een commissie de voorkeur boven Thialf in Heerenveen en het Zoetermeerse Transportium. Dat rapport lekte twee weken geleden uit, waarna de KNSB besloot de plannen van de drie ijsbanen door te laten rekenen door de accountants van Ernst & Young. De definitieve beslissing loopt daardoor flinke vertraging op.

De schaatsbond wil dinsdag met de drie partijen om de tafel gaan zitten. Of het consortium Icedôme daarbij aanwezig is, liet de KNSB in het midden. "Ook Almere heeft een uitnodiging gekregen om toelichting te krijgen", reageerde Snoep.

Het is niet duidelijk of het consortium Icedôme daadwerkelijk een kort geding aanspant. De organisatie was dinsdag niet meteen bereikbaar voor commentaar.