Mercedes op 20 juni voor autosporttribunaal

Peterselieman

Het Formule 1-team Mercedes moet zich op 20 juni verantwoorden voor het tribunaal van autosportfederatie FIA. De reden hiervoor is de bandentest die het team na de Grand Prix van Spanje in Barcelona in opdracht van rubberleverancier Pirelli uitvoerde.

Pirelli organiseerde deze test om banden te testen voor het komende seizoen. In tegenstelling tot andere renstallen gebruikte Mercedes hiervoor de huidige bolide in plaats van een minimaal twee jaar oude auto. Tegen de test werd protest aangetekend door Red Bull en Ferrari die net als Lotus stellen dat Mercedes een oneerlijk voordeel verkregen zou kunnen hebben.

Het is niet voor het eerst dat er dit seizoen een bandentest plaats heeft gevonden, want in Bahrein testte Ferrari met een oude bolide. Voor deze test stelt Mercedes toestemming verkregen te hebben van de FIA en dat de test door Pirelli is georganiseerd. De Italiaanse rubbermaker moet daarom tekst en uitleg komen geven, terwijl de F1-teams hun informatie over de bandentests met de FIA moeten delen. Ook zal duidelijk worden of de test wel aan alle teams aangeboden is geweest.