FOK! wat een weer... Zachter, ook op de Wadden

Stephan (Stephan5)

Goeiemorgen! Eindelijk raken we die vervelende noordenwind kwijt en dat wil zeggen dat de temperaturen weer wat omhoog gaan. Dit zal zeker op de Wadden goed voelbaar zijn. Bovendien hebben we ook geen last meer van die saaie wolkenvelden die vanaf de Noordzee worden aangevoerd.

De wind komt vanaf nu voorlopig weer uit een zuidwestelijke richting en die is matig van kracht, rond kracht 3. De maxima lopen in het noordwestelijk kustgebied op tot een graad of 18 en dat zal zeker wel zo aangenaam zijn. Elders ligt het kwik tussen de 19 en 21 graden. Er zijn perioden met zon en het blijft droog. In het zuidwesten komt er later wat meer bewolking opzetten en landinwaarts ontstaan er een paar stapelwolkjes.

Na morgen is het licht wisselvallig weer. De eerste dagen kan er wat regen vallen, maar de hoeveelheden lijken niet groot te gaan worden. Na donderdag is het weer overwegend droog met geregeld zon. Over het algemeen is het hierbij rond de 21 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Birds1
En we keren nog even terug naar Wales met ADQ en bekijken vandaag wat lokale vogels.

Bir2
De familie bij elkaar...

Brw3
Een echte roofvogel!