Ritzege Sagan, leiderstrui Frank in Zwitserland

Niels (DerMeister)

Peter Sagan heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Slowaakse renner van Cannondale was in een sprintje te sterk voor zijn drie medevluchters. Thuisrijder Mathias Frank, die ook deel uitmaakte van de kopgroep, is de nieuwe leider. De renner van BMC neemt het geel over van de Australiër Cameron Meyer.

Bauke Mollema schoof ook wat op in het klassement. Dankzij zijn vijfde plaats in de rituitslag stijgt de renner van Team Blanco in de stand van de achtste naar de zesde plaats. Zondag won de Nederlander de bergetappe naar Crans-Montana, maandag kwam zijn aanval net te laat om de kopgroep nog te achterhalen. Hij krijgt wel de puntentrui.

Sagan was in de slotfase van de 203 kilometer lange etappe over geaccidenteerd terrein van Montreux naar Meiringen samen met Rui Costa, Roman Kreuziger en Frank weggereden uit het peloton. In de sprint was de Slowaak, vorig jaar goed voor vier ritzeges in Zwitserland, een klasse apart.

Frank finishte als vierde, maar toonde zich meer dan tevreden met het geel. Hij heeft een voorsprong van 25 seconden op Kreuziger en 35 op Rui Costa. De achterstand van Mollema bedraagt 1.08 minuten. Ryder Hesjedal, die voor aanvang van de etappe tweede stond, gaf net als eerder in de Giro d'Italia op.