Van Ass: "Mooi moment om Jolie extra rust te geven"

Boris (borisz)

Wouter Jolie en Tim Jenniskens ontbreken in de selectie voor Hockey World League van bondscoach Paul van Ass. In het gemeentehuis van Rotterdam legde Van Ass maandagochtend zijn keuzes voor zijn afvaardiging toe.

Jolie is om twee redenen buiten de ploeg gelaten, vertelde Van Ass in de vergaderzaal aan de Coolsingel. "Ik wil in de as een keertje een paar andere spelers uitproberen", aldus de keuzeheer, die bijvoorbeeld voor Hidde Turkstra (centrale verdediger Rotterdam) heeft gekozen. "Daarnaast is dit een mooi moment om Wouter wat extra rust te geven. Hij heeft er, inclusief de Olympische Spelen, zo’n zeventig wedstrijden opzitten. Wat Wouter hiervan vond? Nou, uiteindelijk wil iedereen graag spelen. Maar hij snapte het ergens ook wel. Wouter hoeft zich geen zorgen te maken. Hij is inderdaad niet gepasseerd."

Voor Tim Jenniskens, die andere Bloemendaler die buiten de boot belandde, hangt de vlag er wat anders bij. "Tim is een fantastische jongen en geeft ontzettend veel energie aan het team. Ik vind het fijn om hem bij de groep te hebben. Maar in het grootje plaatje, op weg naar het WK in Den Haag, zie ik hem niet bij de eerste elf komen. Ik wil andere, nieuwe jongens speelminuten geven, zodat zij een kans krijgen om wel bij die basis te komen. Ik heb Tim natuurlijk verteld hoe het zit. Het is nu aan hem of hij het op kan brengen om bij een trainingsgroep te komen met het risico dat je weer afvalt. Hij blijft welkom en mag er rustig over nadenken of hij op 8 juli – wanneer we verder gaan met de trainingen – weer bijkomt."

Dat Mink van der Weerden en Robert van der Horst door blessures ontbreken is niet echt een verrassing. Wel dat Bob de Voogd door een kwetsuur is afgehaakt. "Hij speelde de laatste tijd al met injecties in zijn lijf, Bob heeft last van zijn voet." Ook Sander Baart (voet), Robbert Kemperman (verkoudheid) en Marcel Balkestein (ribben) kampen met blessuretjes. Mocht een van deze drie afvallen, dan is Bloemendaler Glenn Schuurman de voornaamste kanshebber om de vrijgekomen plek op te vullen.