Nederlands overwicht in voorselectie Blanco

zoem

Blanco gaat mogelijk met een Nederlands getinte ploeg naar de Tour de France. Liefst acht van de dertien renners in de voorselectie van de Nederlandse formatie komen uit eigen land. De dertien renners hebben de komende weken nog de tijd om zich te bewijzen.

Robert Gesink en Bauke Mollema waren vorig jaar nog de kopmannen van Rabobank en zijn door opvolger Blanco ook in de voorselectie opgenomen. Laurens ten Dam, Lars Boom, Tom Leezer, Tom-Jelte Slagter, Bram Tankink en Maarten Tjallingii zijn de overige Nederlanders die de eerste schifting overleefden.

Naast de Nederlanders koos Blanco voor de Australiërs Mark Renshaw en David Tanner, de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants en Lars Petter Nordhaug uit Noorwegen.

Opvallende afwezigen zijn sprinter Theo Bos en de afgelopen week in het Critérium du Dauphiné uitblinkende Stef Clement. Ook Luis Leon Sanchez die vorig jaar nog een rit won in de Tour blijft thuis. De Spanjaard maakte pas enkele weken geleden zijn rentree nadat Blanco hem lang aan de kant had gehouden omdat zijn naam was genoemd bij het dopingonderzoek rond de Spaanse sportarts Eufemiano Fuentes.