Zaak aanslag Waalre voorlopig niet voor rechter

Redactie

De drie mannen die worden verdacht van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre vorig jaar, hoeven zich voorlopig nog niet voor de rechter te verantwoorden. Het Openbaar Ministerie wil eerst meer onderzoek doen.

Als de zaak nu voor de rechter zou worden gebracht, bestaat volgens justitie de kans dat de rechtbank het bewijs onvoldoende vindt. Dat risico wil het OM niet lopen, omdat de zaak dan niet op een later moment nog eens voor de rechter gebracht kan worden.

De voorlopige hechtenis van een van de verdachten, een 49-jarige Eindhovenaar, was vorige maand al opgeheven. Omdat het OM de zaak nog niet voor de rechter brengt, wordt maandag ook de voorlopige hechtenis van een 36-jarige verdachte uit Sint-Michielsgestel opgeheven.

De derde verdachte, een 38-jarige man uit Eindhoven, blijft wel vastzitten. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een juwelenroof in Den Bosch in maart.

Bij de aanslag in juli werden twee auto's tegen het gemeentehuis gezet en in brand gestoken. Het monumentale pand vatte vlam en ging grotendeels verloren.