Justin Bieber aangeklaagd om agressieve bodyguard

Redactie

Justin Bieber heeft een aanklacht aan zijn broek hangen omdat zijn lijfwacht iemand zou hebben bedreigd met een pistool. Fotograaf Jeffrey Binion wilde vorige week in Los Angeles een foto maken van de tienerster, maar werd vervolgens bedreigd door de bodyguard. Andere beveiligers haalden ondertussen de geheugenkaart uit de camera.

Binion beweert dat hij tegen de muur is geduwd en bij de keel is gegrepen. De lijfwacht maakte hem duidelijk dat hij een pistool onder zijn shirt had, blijkt volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ uit het politierapport. Zowel Bieber als de bodyguard zijn aangeklaagd.

De fotograaf, die benadrukt geen paparazzo te zijn, zegt dat Bieber het brein was achter de aanval. Hij heeft naar eigen zeggen zowel lichamelijk als psychisch last van het incident en klaagt ook over medische kosten.

"Justin Bieber is nu volwassen en moet zich ook zo gedragen", laat Binions advocaat weten. "Hij moet leren dat hij zijn bodyguards niet als wapens kan gebruiken om onschuldige mensen pijn te doen."

De beveiligers van Bieber raken regelmatig in opspraak om hun agressieve gedrag, zo vonden er vorige week vier vergelijkbare incidenten plaats. De 19-jarige zanger zou zelf ook meerdere keren een paparazzo hebben aangevallen.