Vier debutanten in hockeyselectie Oranje

Boris (borisz)

Hockeybondscoach Paul van Ass heeft vier debutanten opgenomen in zijn selectie voor de halve finale van de Hockey World League. Jan Willem Buissant (Amsterdam), Jelle Galema (Oranje-Zwart), Hidde Turkstra en Oliver Polkamp (beiden Rotterdam) kunnen zich tijdens het toernooi dat donderdag in Rotterdam begint bewijzen.

Van Ass had te maken met blessures van Robert van der Horst, Floris van der Linden, Bob de Voogd en Mink van der Weerden. Verder liet de keuzeheer Tim Jenniskens, Wouter Jolie, Goof van der Kamp, Glenn SChuurman en Sam van der Ven afvallen.

Jolie krijgt rust van Van Ass. Jenniskens is volgens de bondscoach op dit moment niet goed genoeg voor de basiself. Schuurman blijft voorlopig nog wel bij de selectie. Hij is de eerste reserve en traint tot de start van het toernooi mee.

Volledige selectie Nederlands hockeyelftal:

Jaap Stockman, Pirmin Blaak, Klaas Vermeulen, Marcel Balkestein, Billy Bakker, Quirijn Caspers, Valentin Verga, Jeroen Hertzberger, Robbert Kemperman, Sander Baart, Jan Willem Buissant, Jelle Galema, Rogier Hofman, Sander de Wijn, Seve van Ass, Constantijn Jonker, Oliver Polkamp en Hidde Turkstra.