Red Bull herinnerde Vettel aan Senna

zoem

Red Bull Racing moest Sebastian Vettel tot rust manen toen hij in de laatste ronde van de Grand Prix van Canada de snelste tijd wilde neerzetten. De regerend wereldkampioen staat niet alleen bekend om zijn drang om te winnen, maar ook om zijn obsessie met de snelste ronde.

Tijdens de race was de Red Bull-coureur regelmatig op jacht naar de snelste tijd. "Het was geen verrassing", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner tegen Auto Motor und Sport, "maar ik verzocht zijn race-engineer om hem onder controle te houden."

In het verleden waren dergelijke instructies van Vettel's engineer Guillaume 'Rocky' Roquelin meestal aan dovemansoren gericht. Om toch de aandacht van zijn rijder te trekken riep Rocky over de radio: "Monaco, 1988, Senna." Ditmaal drong de boodschap tot Vettel door. Hij matigde zijn snelheid en antwoordde: "Ok, ok - ik maakte maar een grapje."

Tijdens de Grand Prix van Monaco in 1988 leek Ayrton Senna onoverwinnelijk. Vanaf de start reed hij aan kop en zette snelste ronde na snelste ronde neer. Twaalf ronden voor het einde verloor Senna de macht over het stuur en crashte zijn wagen.