[WTCC] Uitslagen races Moskou

Peterselieman

Tom Coronel heeft aan het World Touring Car Championship-weekend in Moskou een tweede plaats in de eerste race overgehouden. In de tweede omloop eindigde de Nederlander buiten de punten. Kampioenschapsleider Yvan Muller benadrukte zijn kandidatuur voor de titel met een eerste en tweede plaats.

Race 1

Op een smal en bochtig circuit in Moskou begonnen Muller en Coronel in de eerste race vanaf de eerste startrij. Het duo reed de gehele race bij elkaar, waarbij Coronel sneller was, maar de Nederlander kon geen gaatje vinden om de Fransman te passeren.

De race werd na de eerste ronde geneutraliseerd vanwege een crash in de eerste bocht waarbij vier auto's gestrand waren. Niet veel later werd de race zelfs even gestaakt omdat een reddingsvoertuig van de organisatie ook weggesleept moest worden. Na de hervatting lag achter Muller en Coronel Norbert Michelisz op de derde plaats, met in zijn kielzog Rob Huff. James Thompson behaalde voor het thuisrijdende Lada een fraaie vijfde positie.

Race 2

Polesitter Mehdi Bennani was in de tweede race goed weg, maar zou de race niet winnen. Michel Nykjær wist de Marokkaan na een stevig gevecht te verschalken en de race te winnen. Bennani zou door een spin buiten de punten eindigen.

Coronel kende een goede start en klom al snel op naar een vierde positie. Een aanvaring met Thompson betekende het einde van de race voor de Brit en een plaats buiten de punten voor de Nederlander. Rob Huff en Muller profiteerden hiervan door op te klimmen naar de derde en vierde positie. Muller verschalkte eerst Huff en daarna Bennani om tweede te worden, voor Huff.

In het kampioenschap leidt Muller met een totaal van 246 punten, ruim voor Gabriele Tarquini die op 133 punten staat. Nykjær staat met 127 punten hier vlak achter. De Deen achterhaalde dit weekend James Nash die op 113 ataat. Coronel klom naar de zevende plaats met 88 punten.