Brazilië wint eenvoudig van Frankrijk

Boris (borisz)

Brazilië heeft vertrouwen getankt op weg naar de Confederations Cup in eigen land. De Goddelijke Kanaries wonnen in Porto Alegre met 3-0 van Frankrijk.

Het was voor Frankrijk de tweede nederlaag bij de oefentrip door Zuid-Amerika. De Fransen verloren eerder deze week van Uruguay (1-0), net als Brazilië deelnemer aan de Confederations Cup. De Brazilianen legden de basis voor de ruime overwinning in de tweede helft. Frankrijk wist het thuisland een klein uur tegen te houden.

Negen minuten na rust opende Oscar de score. Na een dribbel van Fred kon de middenvelder van Chelsea van dichtbij raak schieten. Na de 1-0 kwamen bij beide ploegen steeds meer nieuwe namen binnen de lijnen. Dat kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Toch liep Brazilië uiteindelijk nog uit dankzij twee late goals.

Hernanes verdubbelde korte voor tijd de voorsprong voor de ploeg van Felipe Scolari. In de extra tijd bepaalde Lucas Moura de eindstand op 3-0. De middenvelder van Paris Saint-Germain benutte een strafschop. Brazilië kan vertrouwen putten uit de zege. Volgende week zaterdag begint voor het gastland de Confederations Cup.