[EK<21] Jong Spanje met Oranje naar halve finale

Boris (borisz)

Jong Spanje gaat samen met Jong Oranje naar de halve finale van het EK onder 21 in Israël. De Spanjaarden mochten ook tegen Jong Duitsland Alvaro Morata bedanken (0-1).

Jong Oranje was bij een overwinning van Jong Spanje verzekerd van een ticket voor de halve finale. De zege kwam met veel moeite tot stand voor de titelverdediger. In Netanya worstelden de Spanjaarden lang met Jong Duitsland, dat knokte voor de laatste kans. De Duitsers begonnen goed, maar zagen Spanje daarna domineren.

Thiago was dichtbij een doelpunt. Zijn geplaatste schot stuiterde via de paal terugin het veld. Rodrigo zag zijn schot in het zijnet belanden. Duitsland moest het hebben van de counters. Christian Clemens schoot uit één van de tegenvallen net naast. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Spanje viel aan en Duitsland loerde vooral.

Pas vier minuten voor tijd viel de beslissing. Alvaro Morata was weer beslissend voor Spanje. Net als tegen Rusland maakte de spits de winnende goal in de slotfase. Morata verraste doelman Bernd Leno met een schot in de korte hoek. Spanje gaat dankzij de 0-1 zege met Oranje naar de halve finale, waar ook Italië zeker van is.