[WK Kwalificatie] Egypte bijna zeker van finaleronde

Boris (borisz)

Egypte heeft aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor de finaleronde van de kwalificatie in de Afrikaanse zone. Egypte won in Zimbabwe met 2-4. Mohamed Salah scoorde alle treffers namens de Egyptenaren.

Egypte heeft nu twaalf punten uit vier duels. Guinee en won met 6-1 van Mozambique en heeft zeven punten verzameld. Alleen de groepswinnaar is zeker van een play-offplek. In groep I kunnen alle landen zich nog plaatsen nadat Togo met 2-0 won van Kameroen. Gisteren speelden Libië en DR Congo al met 0-0 gelijk. Na vier duels hebben Libië en Kameroen zes punten, DR Congo vijf en Togo vier.

In groep H lijken gaan Algarije en Mali uitvechten wie mogelijk naar het WK gaat. Algarije won met 3-1 van Benin. Mali en Rwanda speelden 1-1 gelijk waardoor Algerije nu twee punten voorsprong heeft op Mali(9 om 7 punten). Benin is derde met vier punten en Rwanda heeft er twee.

In groep E won Burkina Faso nog met 1-0 van Niger. Burkina Faso staat vier punten achter op Congo. Volgende week is de vijfde speelronde in Afrika, de laatste speelronde is in september. De tien groepswinnaars spelen in oktober en november play-offs om vijf WK-tickets.