[EK<21] De Jong: "Nemen soms onnodige risico's"

Frank (franklop)

Luuk de Jong was zondagavond één van de doelpuntenmakers bij Jong Oranje tegen Rusland. Ondanks de 5-1 overwinning bleef de spits kritisch op het spel van de ploeg. De Jong maakte de 2-0 voor Jong Oranje, waarna de wedstrijd beslist leek. De Russen kwamen met tien man nog even terug in de tweede helft.

"We kregen het even moeilijk door de 2-1", zei de spits tegen SBS6. "Dan maak je het jezelf onnodig moeilijk. Met elf tegen tien moet je de wedstrijd uitspelen. We waren soms slordig."

"Na de 3-1 was de wedstrijd gespeeld. We hebben bij vlagen goed gespeeld. We willen alles altijd voetballend oplossen, maar soms moet de bal ook lang of in de tribune. Dat gebeurt niet altijd. We nemen soms onnodige risico's. Dat hoort ook bij ons spel", aldus De Jong, die zijn broer Siem in China nog even een sms zal sturen.

"Hij heeft deze week ook aardige goals gemaakt. Voor mij was dit ook een belangrijke goal." De Jong zag dat Jong Oranje twee meevallers had. Na de rode kaart voor Rusland en de niet bestrafte handsbal van Stefan de Vrij in de zestien mocht de ploeg van Cor Pot niet klagen. "Het zat zeker niet tegen", besluit De Jong lachend.