'Mourinho heeft hoop versterkingen op het oog'

Niels (DerMeister)

Het middenveld van Chelsea zou er volgend jaar wel eens geheel anders uit kunnen zien. Volgens diverse media hoopt José Mourinho, die afgelopen week aan zijn tweede tijdperk bij The Blues is begonnen, onder meer Wesley Sneijder, Marco van Ginkel en Xabi Alonso te halen.

Volgens The Telegraph hoopt Mourinho dat Alonso dezelfde overstap maakt als hij deed. De Spaanse middenvelder staat nu nog onder contract bij Real Madrid. Hij speelde eerder al voor Liverpool in de Premier League.

Marco van Ginkel zal volgens de Portugese krant A Bola ook de overstap maken naar Chelsea. De transfer hing al langer in de lucht, maar zou volgens de krant snel plaatsvinden. Van Ginkel, nu nog met Jong Oranje actief op het EK onder 21 jaar, moet de eerste aankoop worden van Mourinho. De Vitesse-speler kan echter ook op de interesse rekenen van Tottenham Hotspur en Norwich City.

Een transfer van Wesley Sneijder naar Chelsea zou minder voor de hand liggen, al hoopt Mourinho stiekem wel dat de overgang doorgaat. Volgens de Turkse krant Takvim is Yolanthe Sneijder-Cabau de oorzaak dat de transfer niet door zal gaan. Yolanthe zou het in Turkije enorm naar haar zin hebben, waardoor ze geen zin heeft in een enkeltje Londen.

"Ik ben heel gelukkig hier. We hoeven wat mij betreft niet zo nodig op zoek naar een nieuw avontuur", zou ze volgens de Turkse krant hebben gezegd. Eerder deze week meldde Unal Aysal, de baas van Galatasaray, al dat bij een transfersom van vijftien miljoen euro niets een vertrek van Sneijder in de weg staat.

Ook in de spitspositie hoopt Mourinho zijn team nog verder te versterken. Lange tijd was Radamel Falcao in beeld, maar van hem is bekend dat hij volgend seizoen voor het ambitieuze AS Monaco gaat spelen. De interesse is nu verlegd naar Edinson Cavani en naar verluidt hebben The Blues al een bod van bijna zestig miljoen euro geboden voor de Uruguyaan. Als alternatief heeft Chelsea de Duitser Mario Gomez van Bayern München op het oog.