[RG] Dubbeltitel voor Makarova en Vesnina

Peterselieman

Ekaterina Makarova en Elena Vesnina hebben op Roland Garros de titel in het dubbelspel gepakt. Het Russische duo (4) onttroonde zondag in de finale in Parijs de Italiaansen Sara Errani en Roberta Vinci. Het werd 7-5 en 6-2 voor Makarova en Vesnina, die samen pas hun eerste grandslamfinale speelden.

In de vier eerdere onderlinge ontmoetingen trokken Errani en Vinci nog aan het langste eind. Het als eerste geplaatste Italiaanse koppel won eerder dit jaar bovendien de Australian Open, terwijl vorig jaar naast Roland Garros ook de titel op de US Open werd veroverd.

Gisteren ging de dubbeltitel bij de mannen naar Bob en Mike Bryan. De broers waren in de finale met 6-4, 4-6 en 7-6 (4) te sterk voor de Franse tennissers Michaël Llodra en Nicolas Mahut. Voor de Amerikanen is het al hun veertiende grandslamtitel in het dubbelspel, een absoluut record.

Voor Bob en Mike Bryan was het na 2003 hun tweede titel in Parijs. Vorig jaar ging de finale tegen Max Mirnyi en Daniel Nestor verloren. De 35-jarige tweeling heeft sinds de Australian Open van dit jaar het record van aantal gewonnen grandslams in het dubbelspel in handen. Dat werd overgenomen van John Newcombe en Tony Roche.