Minder treinen bij Venlo en Schiphol

anoniem_22072019025900

Tussen Venlo en Blerick rijden zondagochtend korte tijd geen treinen vanwege het onschadelijk maken van twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog. Er worden bussen ingezet, meldt de NS.

De twee bommen zijn recent gevonden op het kazerneterrein in Blerick. Rond 08.00 uur begint de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) met het demonteren van beide projectielen, aldus de gemeente Venlo. Het gaat om twee Engelse vijfhonderdponders. Op het terrein lagen ook meerdere kleine explosieven, maar die zijn al eerder tot ontploffing gebracht.

Naast het stilleggen van het treinverkeer zijn ook enkele straten afgesloten. Omwonenden hoeven niet hun huis uit. Treinreizigers worden met een bus naar hun bestemming gebracht. De verstoring is naar verwachting om 09.00 uur verholpen.

Ook het treinverkeer van en naar Schiphol is zondagochtend gestremd. Dit vanwege een brandmelding in de Schipholtunnel. De brandweer doet onderzoek.

Deze storing is naar verwachting rond 09.30 uur verholpen, denkt de NS. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een uur.