Massa weer in de bandenstapel

Tiede-Jan Breevaart

Ook in Canada is het tot op heden niet het weekend van Felipe Massa. In Monaco schreef hij twee Ferrari's af en ook in Canada reed hij er nu één plat.

Massa neemt de schuld op zich van zijn klapper in Montreal. “Ik ben erg ontevreden met mijn kwalificatie. Er was erg weinig grip en we konden geen goede ronde rijden. In Q2 kwam ik bij het aanremmen voor de derde bocht op de witte lijn en de achterkant brak vervolgens uit. Fysiek heb ik nergens last van, maar ik ben erg teleurgesteld in mezelf. Ik heb nooit eerder drie crashes in zo’n korte tijd gehad. We moeten gefocust blijven, want ik wil nog flink aanvallen in de race.

Fernando Alonso zal vanaf de vijfde plek starten: “We wisten dat het een zwaar weekend zou worden, aangezien de wisselende omstandigheden elke ronde anders maken. Ik ben dan ook blij dat ik nog een redelijk resultaat heb weten te behalen. De zesde plek is zeker niet slecht, aangezien inhalen hier goed mogelijk is. Ik hoop dat het in de race niet gaat regenen, want ik denk dat we dan wat sneller zijn dan enkele coureurs die voor ons staan. Alles kan nog gebeuren.