Casillas baalt van missen CL-finale

Tiede-Jan Breevaart

Iker Casillas heeft een bittere nasmaak overgehouden aan de uitschakeling in de Champions League. Real Madrid maakte volgens hem goede kans op de finale.

Real Madrid moest de finaleplek aan Borussia Dortmund laten, maar was in de return nog dichtbij. Dat De Koninklijke er niet bij was op Wembley doet Casillas pijn. "We hebben nu drie seizoenen op rij de halve finales bereikt. We hebben op de gewenste deur geklopt, maar zijn achtergebleven met een bittere smaak."

"We hadden de finale kunnen bereiken", vertelt de sluitpost op de website van de UEFA. "Op dit moment weet ik zeker dat we de trofee nog eens gaan winnen, mits we ons iedere wedstrijd kunnen opladen met de juiste motivatie en dito verlangen."

Casillas won de Champions League in 2001 met Real, maar het wachten op de tweede duurt hem nu al veel te lang. "Alleen het gevoel voor de fans moet al voldoende zijn. Mensen vragen je op straat naar de Champions League. Eigenlijk verlangen de mensen meer om maar de kampioen van Europa te worden", besluit de keeper.