Rooney in gesprek met grootmachten

Tiede-Jan Breevaart

Wayne Rooney legt de fundering voor zijn vertrek bij Manchester United. De aanvaller heeft begin juni twee gesprekken gehad met wereldwijde grootmachten.

Volgens bronnen van Goal.com heeft Rooney al om de tafel gezeten met een Engelse Premier League-topclub. Diezelfde dag nog stapte hij in het vliegtuig om een overzeese transfer te bespreken. De aanvaller maakt er geen geheim van dat hij graag wil vertrekken bij Manchester United.

Uit Engeland hebben Chelsea en Arsenal hun interesse in de komst van Rooney al kenbaar gemaakt. Laatstgenoemde club heeft zelfs al informeel vernomen dat de spits openstaat voor een Londens avontuur. Ook Real Madrid, Paris Saint-Germain en AS Monaco worden gelinkt aan de Engels international.

Rooney heeft nog een tweejarig contract bij The Mancunians. Hij verdient ruim driehonderdduizend euro per week aan salaris en neemt geen genoegen met een daling. Arsenal heeft bij monde van CEO IVan Gazidis al laten weten dat het ver wil gaan voor de 27-jarige goaltjesdief.