[RG] Sharapova onttroond door Williams op Roland Garros

Peterselieman

Serena Williams heeft zaterdag voor de tweede keer in haar carrière Roland Garros gewonnen. De Amerikaanse (1) was in de finale met tweemaal 6-4 te sterk voor Maria Sharapova (2), de winnares van vorig jaar. Voor Williams, die eerder in 2002 op het Parijse gravel zegevierde, was het de zestiende grandslamzege uit haar carrière.

Sharapova begon nog sterk aan de wedstrijd. Ze werkte in de openingsgame een 0-40 achterstand weg en brak in de game daarna direct de service van Williams. De Russin zag daarna haar opponent weglopen naar 4-2, maar weigerde zich gewonnen te geven en kwam terug tot 4-4.

Een tweede versnelling van Williams was Sharapova alsnog te machtig. Met 6-4 won de mondiale lijstaanvoerder uiteindelijk de eerste set.

Ook in het de tweede bedrijf behield Sharapova met moeite haar eerste servicegame. Ze werkte liefst vijf breakpoints weg. Een opmaat tot een voor haar succesvollere tweede set bleek het echter niet. Williams brak bij 1-1 alsnog en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Bij 5-4 serveerde ze koelbloedig de wedstrijd uit.

Williams pakte zodoende elf jaar na dato haar tweede zege op Roland Garros. In 2002 was ze in de eindstrijd te sterk voor zus Venus.

Tegen Sharapova maakte Williams haar favorietenrol meer dan waar. Ze beslechtte voor de veertiende keer een ontmoeting met Sharapova in haar voordeel. Daar staan slechts twee nederlagen tegenover.