Dagsucces voor Sanchez in Dauphiné, Clement vijfde

Frank (franklop)

Samuel Sanchez heeft zaterdag de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Spanjaard van Euskaltel klopte na 187 kilometer in Superdévoluy medevluchter Jakob Fuglsang (Astana) in de sprint. Blanco-coureur Stef Clement eindigde in de zware bergetappe verdienstelijk als vijfde.

Sanchez en Fuglsang kwamen samen boven op Col de Noyer, waarvan de top op elf kilometer van de meet lag. Na een afdaling van acht kilometer begonnen de twee met een lichte voorsprong aan een colletje van de derde categorie, waar even verderop finishplaats Superdévoluy lag.

Fuglsang zette op ruim twee kilometer van de meet een versnelling in. Sanchez kraakte, maar kwam op karakter toch terug bij de Deen. In de sprint maakte de Spanjaard het koelbloedig af en boekte zo zijn eerste zege van het seizoen.

In de top van het klassement veranderde niets. Team Sky-renner Chris Froome heeft in de Franse rittenkoers nog steeds een voorsprong van 51 seconden op ploeggenoot Richie Porte, terwijl Michael Rogers derde bleef. Nederlander Clement zag zijn sterke optreden beloond worden met een sprongetje van plaats elf naar zeven.

Het Critérium du Dauphiné eindigt zondag met een bergetappe. De finish ligt op de top van de Montée de Risoul, een klim van de eerste categorie.